BENVINGUTS I BENVINGUDES

Blog d'Educació Física del CEIP SA JOVERIA a Eivissa. Una porta oberta creada amb el propòsit d'integrar i relacionar l'Educació Física i les noves tecnologies. Esperem que serveixi d'ajuda,informació...tant per a alumnes/as, famílies, professors...
*INFORMACIÓ IMPORTANT!! Nova manera d'organització durant el TERCER TRIMESTRE:
A partir d’ara i sempre que sigui possible es publicarà una única entrada (que inclourà el treball de 2 sessions) a PRINCIPI DE SETMANA amb la finalitat d’ajudar-vos a organitzar el treball durant aquesta i així disposar de totes les activitats des d’un primer moment.
Per a qualsevol consulta podeu posar-vos en contacte:
-Esther (mestra d'educació física) : estherpm1987@gmail.com
-Marta (mestra d'educació física): martaferrer81@gmail.com

domingo, 17 de mayo de 2020

ENTRADA 12 1r i 2n de PRIMÀRIA


Bon dia al.lots  i al.lotes!!!
Com estau? Animats?
Aquesta setmana us proposam una activitat d’expressió corporal i seguir practicant amb la pilota-estel.
L´expressió corporal busca el desenvolupament de la imaginació, la improvisació, espontaneïtat i la creativitat.

*PROPOSTA 1: JUGAR AL PARXÍS DE L’EXPRESSIÓ CORPORAL EN FAMÍLIA
Es juga igual que el parxís comú, però amb una diferència, a cada una de les caselles que hi ha una imatge, hi trobes una prova d´expressió corporal que haurà de representar la persona que li hagi tocat.
 Link per descarregar el tauler: https://mega.nz/file/SMFRDaCL#xg9Z6WqOc01fJkFeDCVrPlB_suU3x5KMSLeh85znxEc

Link per descarregar les instruccions:  https://mega.nz/file/TNcRGAwD#cv7gU71bV43DdobDTH3mcXPEuLKgTYZwKfR86X6IUj0


Si no teniu parxís ni la possibilitat   d´imprimir el joc podeu dibuixar en un paper un circuit amb diferents caselles (un recorregut amb casella de sortida i casella  d'arribada). A cada casella posar-li una de les imatges que trobau al parxís d'expressió corporal, un dau i ja podeu començar a jugar!!!

*PROPOSTA 2: JUGAR ALS JOCS DELS MEUS COMPANYS/ES AMB LA PILOTA-ESTEL
**JOCS**  

1-En fila (un darrere d'un altre): El primer llança la pilota-estel contra la paret i el de darrere ha d'agafar la pilota-estel amb el rebot. Així successivament… (Ángel 2n-A)
Variant: Tirar la pilota-estel contra la paret i agafar-la sense que caigui a terra. (Raul 1r-B)
2- Seqüència de llançament + desplaçament: L'un enfront de l'altre. Un amb la pilota-estel la passarà al company i aquest ha de realitzar un llançament a l'aire, recollir-la, després fer un pas cap a la dreta i llançar la pilota al company que farà la mateixa seqüència. Els desplaçaments es faran en cercle (sentit de les agulles del rellotge). El joc acaba quan completes la circumferència. (Ángel 2n-A)
3- Compta segons: Tirar la pilota-estel a l'aire i el nostre company comptarà els segons que triga a caure a terra. Guanyarà la persona que intenti mantenir per mes segons la pilota-estel en l'aire. (Ariadna 1r-B)
4- Més lluny: Es juga en parelles o més persones. Cadascun amb la seva pilota-estel es situa en una línia i a la senyal de 1-2-3 o ja!, llançar la pilota-estel alhora. La pilota que arriba més lluny, s'emportarà 1 punt. Guanya la persona que tingui més punts després de 3 rondes de llançament. Podem marcar la distància amb un guix. (Dylan 1r-B) (Gael 1r-A)
5-Atrapa la pilota-estel: Poden jugar 5 persones (mínim 3). Es col·loquen en cercle i un enmig. O un enfront de l’altre i un enmig.  El joc consisteix en passar-se la pilota-estel i el d’enmig ha d’intentar desplaçar-se per agafar-la. Si l’agafa es canvia el rol. (Maria Tur 1r-B)
6-Llança sense mirar: Un nen té la pilota-estel, els altres nens es posen davant a uns 2 metres. Després, el que té la pilota-estel es gira d’esquena i ha de llançar la pilota sense mirar cap als altres nens. Qui l’agafi guanya 1 punt. El que arriba a 3 punts guanya i llançarà la pilota-estel.
(Lucas Romero 2n-B)
7- El mur : Construir un mur amb peces . El joc consisteix a llançar la pilota-estel i que passi el mur sense derrocar-lo. Si ho derroques estàs desqualificat. (Paula Casado 2n-B)
Variant: Llançar la pilota-estel e intentar derrocar el mur. (Esther Prats Mestra E.F)
8-Per baix: Ens posem en filera (un darrera l’altre) amb les cames obertes. A la senyal, passar la pilota per sota les cames fins arribar a 10 sense que caigui a terra. (Aarón 2n-A)
Variant: Fer una fila de 4 o 5 persones. El de darrer de la fila passa la pilota per sota les cames al de davant i ràpidament corr per posar-se el primer a la fila, així ho han de fer tots quan passen la pilota (posar-se els primers). El joc acaba quan arribem a un lloc concret de la casa. (Àlvaro Novella 1r-A)
9-Mamballetes: El joc tracta de llançar la pilota-estel a l’aire molt alt i fer tantes mamballetes com pugueu abans de que caigui.  (Pau Altadill 2n-A)
10-Copeja: Un llança la pilota-estel i l’altra l’ha de copejar amb un objecte (pal, raqueta…)                         (River 1r-A)
11-Llançaments variats: Llançar la pilota-estel d’esquena per dalt del cap, per baix entre les cames i de front fent un salt a l’aire.  (Lily 1r-A)
Variant: En parelles (cada un amb una pilota), llançar la pilota-estel a la vegada i agafar-la. (Sofia 1r-A)
Variant: En parelles, un enfront de l’altre. Un subjecta les 2 pilotes-estel i ha de llançar-les a la vegada i l’altra persona ha d’agafar-les. (Daniela T 1r-B)

Variant: “Agafa i llança” Un tira la pilota-estel i l’altre l’ha de recepcionar tirant-se o saltant i quan la tinguis l’has de passar de seguida a un altre. (Alex 1r-A)

Variant:  llançar la pilota i dir en quina mà l’ha d’agafar l’altra persona ( esquerra, dreta o les dos ) (Diego 1r-A)
12-Jumping jaks: Amb l’estel a la mà, llançar-la a l’aire molt alt i mentre tant fer els jumping-jaks que puguem abans que l’estel caigui i agafar-la amb la mà. (Nadia 2n-A)
13-Per dalt i per baix: Col·locar una corda al passadís de punta a punta. Després un es col·loca a cada costat. Llançar la pilota-estel per baix i per dalt. (Marc 2n-A)
14-Xoca: Es juga en parelles. Un enfront de l’altre. Un jugador llança la pilota-estel, l’altre abans d’agafar-la, ha de xocar les mans una vegada. (Giorgia 1r-A)
15-Al cono: Es necessita 2 conos si juga’m en parelles. Es fica dintre del cono la pilota-estel. Després es llança i l’altre l’ha de recollir amb el cono. (Abril 2n-A)
16-D’esquena: En parelles un enfront de l’altre. Passar-se la pilota-estel d’esquena sense mirar-se. (el que l’ha de recollir pot mirar) (Lluc 1r-A)
17-El rebot: El joc tracta de llançar la pilota-estel contra la paret 20 vegades sense que caigui a terra. Si cau, hem de tornar a començar. (Luisa Daniela 1r-B)
18-Ràpid: Juguen 2 persones o més. 1 llança la pilota-estel el més lluny possible. A la senyal o després de llançar-la s’ha de sortir a agafar la pilota. Qui l’agafi més vegades en 1 minut és el que guanya. (Vera 2n-B)
19-Llançar la pilota i fer cistella dintre d’un objecte. (Chloe 2n-B)
20-01-2-3 : 2 persones un enfront de l’altre. Tens que llançar la pilota a l’altre i dir 1-2-3 però quan dius 3, el d’enfront ha de fer una volta molt ràpid i agafar la pilota. (Nicole 1r-A)
Variant: En parelles, amb 2 pilotes-estel. Cadascun, llançarà la seva pilota-estel a la vegada, donar una volta molt ràpid per agafar la pilota del company. (Tatiana 2n-B)
Variant: De manera individual, llançar la pilota-estel molt alt, donar una volta en el lloc i tornar-la a agafar abans de que caigui. (Joel Guash 1r-B)
21- Realitzar sentadillas amb la pilota estel i despès intentar tocar el sostre amb la pilota. (Toni 1r -B)
22-Passes: Fer un cercle de 2 persones o més. Passar-se la pilota-estel, a qui li caigui més vegades és el que perd. (Carlos Moreno 1r-B)
23-Pilota-estel diccionari: Podem jugar de 2 a 4 jugadors. Qui comença el joc decideix amb quina lletra es juga (ex: A), després llançarà la pilota-estel a altre jugador dient una paraula que comenci per la lletra escollida. Perds el torn quan retens la pilota-estel més de 5 segons. (Samir 2n-B)
24-Meduses llançadores: Es tracta de passar-se la pilota entre 4. El que està a la punta l’ha de passar al que està a l’altre punta, després l’ha de passar al que estigui enmig o a l’altre, i així successivament. També es pot jugar amb un antifaç per al llançador. (Lara 1r-B)
25-Cops: Fer dos equips. Un equip comença a copejar la pilota entre els membres del seu equip (comptar els tocs). Després l’altre equip. Guanya qui faci més tocs. (Paula Tur 2n-B)
26-Meta l’estel: El joc consisteix en passar la pilota-estel per un forat fet en una goma eva que representa el cap d’una estel. (Mara 2n-B)
27-Per la cua: Agafem la pilota per la cua i la llança, pels aires. Després l’agafem amb una mà. (Carla Cardona 2n-B)
28-Es juga amb 3 persones i 1 pilota-estel. Una persona es col·loca enmig i les altres als costats. Qui està enmig llançarà la pilota-estel a l'aire i qui l'agafi més vegades és el que guanya. (Naiara 1r-A)

29-Caixa-ball: Agafar una caixa de cartró. Llançar la pilota-estel per intentar ficar-la dins. Llancem per torns i cada vegada que entra es 1 punt. (Nicolás 1r-B)
30-El rebotador: El joc tracta de llançar la pilota fort cap enterra i que reboti el més alt possible. (Unai Caro 2n-B)
31-El meteorit: El joc consisteix en col·locar dianes amb formes de planetes en una xarxa e intentar fer diana en els planetes. (Lucas Caro 2n-A)
32-Diana: Col·locar les anelles  que vàrem construir anteriorment repartides per tota la sala. El joc tracta de situar-se a una distància e intentar fer diana amb la pilota-estel. Si ficam la pilota dintre d'una anella, aconseguim 1 punt. (Javier Tajuelo 1rB)
33-Arc: Ens aixecam i obrim els braços formant 90º . Després un llançarà la pilota amb una mà fent que passi per l'arc que hem format. Hem d'intentar recuperar-la sense que caigui al terra. Fer-lo 4 vegades. (Anas 2n-B)

** Podeu fer comentaris al bloc o fer-vos alguna foto i enviarla a: estherpm1987@gmail.com

27 comentarios:

  1. El joc del parxís està molt maco, m'ha agradat molt!!! He jugat amb la meva germana, ma mare i mon pare. A tots ens ha agradat molt jugar-hi en família!
    Salutacions,
    Luisa Daniela de 1rB.

    ResponderEliminar
  2. Bon dia !!!! soc na Sandra de 2nA.
    M'ha agradat molt jugar al parxis amb la meva familia.
    El que mes m´ha entusiasmat a sigut representar profesions i lletres amb el cos.
    Salutacions.

    ResponderEliminar
  3. Bon dia Esther, me agradat mol jugar amb la PILOTA-ESTEL amb la meva mare

    ResponderEliminar
  4. hola hemos jugado mucho y lo hemos pasado genial

    ResponderEliminar
  5. Soc Álvaro Novella de 1rA

    el joc que m'agradat mes es d'esquena den lluc de 1rA.m'agradat molt

    ResponderEliminar
  6. Buenos días,

    Soy Toni de 1b. Nos ha gustado mucho las propuestas de los compañeros. Hemos jugado a casi todos. Pero el más divertido ha sido el de contar segundos, de mi compañera Ari.

    Un saludo

    ResponderEliminar
  7. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  8. El que mes ma agradat aset el joc de tirar la pilota contra la paret de n'angel.

    ResponderEliminar
  9. Hola Esther soy Jonathan 1B. me he divertido mucho jugando

    ResponderEliminar
  10. EL JOC DEL PARXÍS D'EXPRESSIÓ CORPORAL HA ESSET MOLT DIVERTIT
    MARC

    ResponderEliminar
  11. Bon día Esther! Soc River 1A
    M’he divertit molt jugant amb la meva mare als jocs dels altres companys amb la pilota estel.
    M’ha agradat veure que has posat també el meu joc😄

    ResponderEliminar
  12. Pau 2nA: M'ha agradat fer el joc d'expressió corporal!

    ResponderEliminar
  13. Ens han agradat els jocs, Lily

    ResponderEliminar
  14. Gracias por este juego de parchis tan divertido

    ResponderEliminar
  15. Bon dia!!! soc en Javier de 1B, m'ha agradat molt el joc del parchis d'expressio corporal!!! he disfrutad molt!!!

    ResponderEliminar
  16. Hola Esther soi Aarón de 2nA me a gustado much o el parchis adios Esther.

    ResponderEliminar
  17. Hola Esther,
    Sóc en David de 2ºB, hem jugat al parxís en família i ha sigut molt divertit!!

    ResponderEliminar
  18. Bon dia!
    Aquest parxís ha estat molt divertit.
    Hem passat una bona estona jugant i ens hem rigut molt.
    Gràcies Esther.
    Samir 2n B.

    ResponderEliminar
  19. Hola soy abril y me a gustado mucho el parchís i que espero que estés bien adeu Ester

    ResponderEliminar
  20. Hola Esther, soc Pau Borras 1a he jugat a atrapa l'estel ha sigut molt divertit. He rigut molt un bon joc.

    ResponderEliminar
  21. Bon dia, gràcies a tots/es per deixar el vostre comentari.

    ResponderEliminar
  22. Bon dia Ester. Soc na Sofia (1a). M'han agradat molt les propostes dels companys. A més he inventat un altre joc. Primer posas una cadira al revés i una mascareta de pata a pata. Un participant es el vigilant. Amb els ulls tancats ha de evitar que el altre fique la pilota dins la mascareta. Adeu

    ResponderEliminar
  23. SOY NORA 2NA ME A GUSTADO MUCHO EL PARCHIS GRACIAS

    ResponderEliminar
  24. Hola. Me lo he pasado muy bien jugando al parchis y tambien a los juegos inventados de "Els Estels"

    ResponderEliminar
  25. Gràcies a tots/es per jugar i deixar els vostres comentaris.

    ResponderEliminar

Entrada 1: 3r de PRIMÀRIA

ENTRADA GLOBAL PER PRIMÀRIA