BENVINGUTS I BENVINGUDES

Blog d'Educació Física del CEIP SA JOVERIA a Eivissa. Una porta oberta creada amb el propòsit d'integrar i relacionar l'Educació Física i les noves tecnologies. Esperem que serveixi d'ajuda,informació...tant per a alumnes/as, famílies, professors...
*INFORMACIÓ IMPORTANT!! Nova manera d'organització durant el TERCER TRIMESTRE:
A partir d’ara i sempre que sigui possible es publicarà una única entrada (que inclourà el treball de 2 sessions) a PRINCIPI DE SETMANA amb la finalitat d’ajudar-vos a organitzar el treball durant aquesta i així disposar de totes les activitats des d’un primer moment.
Per a qualsevol consulta podeu posar-vos en contacte:
-Esther (mestra d'educació física) : estherpm1987@gmail.com
-Marta (mestra d'educació física): martaferrer81@gmail.com

lunes, 27 de abril de 2020

ENTRADA 9 1r i 2n

Bon dia, com estau? després d'entrenar l'equilibri aquesta setmana passarem a realitzar una sèrie d'activitats que ens faci més conscients d'adoptar una BONA POSTURA CORPORAL.
Només tenim una esquena i és per a tota la vida. No és substituible, per la qual cosa és mot important mantenir-la sana i forta, i saber com realitzar totes les activitats diàries sense que pateixi.

**IMPORTANT! Abans de realitzar les activitats llegiu el següent paràgraf:
-La nostra postura equilibrada. Què és la postura?
La postura és la posició en la qual es col·loca el nostre cos i la posició de cadascun dels seus membres.
Una bona postura depén de l'equilibri. Si no estem ben equilibrats, tindrem una postura forçada, és a dir, una postura dolenta. I si el desequilibri és molt gran, ens caurem.
Moltes vegades adoptem postures forçades sense adonar-nos i acabam acostumant-nos a elles, de manera que podem danyar la nostra salut.
-Què passa si tenim postures forçades?
Una de les parts més importants del nostre cos per mantenir la postura i l'equilibri és la columna vertebral.
S'hi distingeixen tres zones: la cervical, la dorsal i la lumbar.
Com veus en el dibuix, el perfil lateral de la columna no és totalment recte, sinó lleugerament corbat en cadascuna d'aquestes zones. Això està bé. Però, si ens acostumem a romandre en postures forçades i desequilibrades, aquestes curvatures s'aniran fent cada vegada més grans i acabaran apareixent lesions vertebrals greus: escoliosi, cifosi i lordosi.
Per això, és molt important mantenir sempre l'esquena recta quan estem asseguts, de peu i quan caminem. I quan aixequem pesos, el nostre cos ha d'estar molt ben equilibrat, i els nostres peus, fermament assentats a terra.
Per aclarir un poc més l'explicació, pots veure aquest video: 

*ACTIVITATS D'EDUCACIÓ POSTURAL:

1-Joc de postures correctes e incorrectes: Es juga en parella. Un de la parella adoptarà una mala postura (com es mostra a les imatges que teniu que descarregar) AQUÍ  i l’altra persona el que ha de fer es corregir-li la postura o acció en correcta. Podeu imprimir i retallar les imatges (les posau boca baix i agafau una per començar).

2- Juga a «carrera en equilibri». Agrupats en dos equips i col·locats en fila, el primer de cada grup ha d'aconseguir arribar fins a la meta i tornar a punt de partida portant una caixa en equilibri sobre el cap. Immediatament després, lliura la caixa a el segon de la fila perquè iniciï el recorregut. I així, successivament. Guanya l'equip els components acabin abans. Tingues en compte que si no mantens una postura correcta, et caurà la caixa. Recorda, també, que les espatlles i el maluc s'han de mantenir en el mateix plà.

3-Convertir-nos en cada lletra de l’alfabet: Adopta distintes postures per crear cada lletra de l’alfabet. Descarrega AQUÍ l’alfabet.  (hauràs d'enviar-me una foto amb la lletra inicial del teu nom).

4-Baralla de galls: Es juga en parelles. Es comencen a donar petits bots i a empènyer al contrari amb les dues mans, braços lleugerament flexionats, no s'han d'agafar les mans, aquest joc es realitza a contra temps i es relaxa per continuar. Normes:1. El tronc ha de romandre ben recte, la vista al front. 2- No s'ha d’agafar les mans del contrari, ni empènyer. 3-S'han de recolzar els peus al metatars.

5-La torre més alta: Es juga en filera. Darrere d’una línia de sortida, es col·loquen les fileres per a realitzar una marxa en els metatarsos, braços a dalt, a una distància de 4-5 metres, tractant de no flexionar les cames, els nens han de tractar estendre el cos al màxim , es torna amb un trot suau. Normes: 1-El cos s'ha de mantenir amb control muscular. 2-No s'han de flexionar les cames ni recolzar els talons.

6- Gat trist i gat content: Es tracta de posar-se de genolls recolzant les mans a terra, intentant flexionar la columna al màxim, realitzant una gran "C" portant el mentó al pit (gat enfadat) i després realitzar el moviment contrari, és a dir, una extensió de columna, portant el culet cap al cel i mirant cap amunt com un gat content.

7-Rotació de columna: Una manera lúdica de realitzar aquest moviment és utilitzant una pilota i realitzant passades, un es col·loca darrere de l'infant amb la pilota, el haurà de girar tot el que pugui per rebre la pilota sobre una banda, rotarà la columna completament cap a l'altre costat per tornar la pilota pel costat contrari. Es recomana fer 10 girs en cada sentit.

8-Realitza el “Test de la motxilla”: Estàs preparat? Amb aquest recurs ens permet conèixer el pes màxim que hem de dur a la nostra motxilla depenent de la nostra edat i gènere. Accediu a l’enllaç, és  molt divertit!!
CLIC   AQUÍ  PER ACCEDIR AL TEST

9-El joc de la columna . Jugarem a un joc de manera  online per jugar en família. Ès similar al original joc de l'oca, però amb algunes adaptacions. L’objectiu de el joc és recórrer tot el tauler el més ràpidament possible i acabar-lo en la casella "Arribada", al qual cal entrar amb una tirada exacta. Si un jugador tira el dau i treu un nombre major al de caselles que li falten per arribar al final, haurà d'avançar fins a arribar a aquesta i després retrocedir fins a completar el nombre de punts de la tirada.
Les normes són les següents:
Hi poden participar de 2 a 4 equips de jugadors, cadascun amb una fitxa d'un color determinat. Llançau el dau i porti el seu mochificha a la casella corresponent, premi sobre el nombre de
la casella i apareixerà la targeta pertanyent a ella.
No cal donat, el mateix joc on line disposa d'un digital (puntuació
aleatòria).
Si la fitxa d'un equip cau en una casella "columna" salta a la "Columna" immediatament següent, o anterior si no hi ha més per davant, i torna a tirar. El jugador acostuma a dir: "De columna a columna i tir per no lesionar-me mai ".
Si cau a les caselles "pregunta" hauran de respondre correctament per avançar o no ser penalitzats.
Si cau a les caselles "prova" han de superar el repte plantejat.
Si cau a les caselles "informació", si són positives avançaran enel joc, però si indiquen males postures retrocediran.
Si cau a les caselles "farmaciola" vol dir que patiran una penalització o, en el pitjor dels casos, finalitzaran el joc.
PER ACCEDIR AL JOC CLICAU AQUÍ

10-Per acabar, respon a les següents preguntes:
-Per què és important adoptar una bona postura? (amb les teves paraules)
-Què has aprés amb aquestes activitats?
-Quina activitat t’ha agradat més? Adjunta 2 fotos: 1 realitzant una de les activitats i 1fent la postura de la lletra inicial del teu nom.
-Envia la teva feina a estherpm1987@gmail.com    (a final de setmana quan ja les hagis realitzat).


GRÀCIES I A JUGAR DURANT LA SETMANA

Si vols descarregar l'entrada 9 , clicau AQUÍ






1 comentario:

Entrada 1: 3r de PRIMÀRIA

ENTRADA GLOBAL PER PRIMÀRIA